Guide - Batteri og lader til softgun - Game-On.no

Guide - Batteri og lader til softgun

Hvilket batteri passer til elektriske airsoft rifler? Eller hvilken lader passer til softgun? Det er ikke alltid like lett å vite hva batteri eller lader en trenger til softgun. Vi har derfor laget en liten guide hva forskjellen er på Li-Ion, Li-Po, Li-Fe og Ni-Mh er!

Batteri Guide

For å drive en elektrisk rifle trenger du et egnet batteri. Det finnes flere typer batterier til airsoft ogde kommer i alle mulige konfigurasjoner. I hovedsak er det tre typer batterier: 

  • Li-Po (Lithium-polymer batteri)
  • Li-Ion (Litium-Ion batteri)
  • Ni-Mh (Nikkel-metallhydrid batteri)

Li-Po har vært den mest populære batteritypen de siste årene, men Li-Ion er den vi ser er på vei til å trone på toppen nå! Det er ikke for ingen grunn! Li-Ion er den mest effektive batteritypen til airsoft av 4 grunner:

  1. Li-Ion har et enda høyere energinivå enn Li-Po. Det vil si at du vil få ut flere skudd per lading kontra et Li-Po batteri på samme størrelse. "More bang for your buck"! Noen av Li-Ion batteriene vi har inne har såkalt SUPER kapasitet på hele 6000mAh. Dette vil kunne gi deg rundt 3500-5000 skudd ut av en lading!
  2. Li-Ion er mer sikker og mindre ømfintlig enn Li-Po som igjen er mer ømfintlige enn NiMh. 
  3. Li-Ion har såkalt "no memory" funksjon som gjør at du fint kan lade batteriet helt ut (til 0%) uten at det skader batteriet. i motsetning til Li-On, Li-Fe og Ni-Mh som aldri må lades helt ut da det skader batteriet.
  4. Holder på batteri kapasiteten ekstemt lenge! Si du lader det fult opp, så vil batteri kapasiteten være det samme noen måneder etterpå. Kontra andre batterier som må lades hver gang før du skal spille.

Li-Ion er derfor blitt veldig populært i airsoftmiljøet! Er du nybegynner innen airsoft Kan det kanskje være greit å begynne med en av de andre batteri typene da de foreløpig er billigere enn Li-Ion.

Uansett hva du velger er det viktig at du leser instruksjonene som kommer med batteriet og/eller laderen om hvordan du lader, oppbevarer og bruker batteriet.

Når du skal velge deg ditt nye batteri er det to ting som er spesielt viktig å tenke på, det er styrke og størrelse.

Valg av styrke på batteriet

7.4v og 11.1v batteri er de vanligste styrkene og disse blir brukt i 95% av alle elektriske softgun's. Som en generell pekepinn kan man enkelt skille batteristyrke man trenger ut i fra utgangshastigheten. 

7.4v og 9.9v batteri: 

Best egnet for airsoft mellom 285 - 400 fps. Dette gjelder de aller fleste elektriske rifler som kommer rett ut av boksen, som ikke er forhåndsoppgradert.

11.1v batteri:

Best egnet for airsoft over 400 fps +. Batteri med høy volt (11.1v og opp) vil kunne dra kraftige rifler med høy utgangshastighet over 400 fps og gi en hurtigere skuddtakt.

Milliampere (mAh)

Bak volten står det alltid hvor mange milliampere batteriet skal ha. Forenklet betyr dette hvor mange skudd du vil få ut av batteriet (grovt anslag) før du må lade på ny. Står det f.eks. 11.1.v 2200mAh - Kan du regne med at du får skutt anslagsvis 2200 bb skudd før du må lade batteriet på ny. 

Valg av størrelse på batteriet 

Størrelsen på batteriet bør gå etter hva det er plass til i replikaen din. F.eks. så vil dette 7.4v batteriet passe samtlige M4/M15 varianter med Cranestock og Mini-Tamiya plugg. Ellers anbefaler vi at du ser under relaterte produkter på den riflen du har kjøpt/skal kjøpe for å se hvilket batteri som passer til. 

Anbefalte batterier

 

 

Ladere

Av ladere så anbefaler vi denne multiladeren som passer alle batterityper utenom Li-Ion. Til Li-Ion batteri typer anbefaler vi at du KUN bruker en egen lader som er ment for Li-Ion batterier, som denne.

Anbefalte ladere

 

Tips for ekstra sikkerhet: 

Kjøp en ladepose! Dette er et genialt produkt som bidrar til at ladeprosessen / lagring av batteriet blir litt tryggere. Se produktet her!

Merk. Det er lett å lade feil, det kan ødelegge batteriet og kan i verste fall bli brann/eksplosjonsfare. Les derfor alltid nøye på bruksanvisningen, både på batteri og lader før de tas i bruk. Og aldri gå fra et batteri som er på lading!

For mer inspirasjon les også:

Ønsker du å motta nyheter og spennende artikler først? Da anbefaler vi deg å melde deg på vårt nyhetsbrev om du ikke allerede har gjort det! 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.