Slik pakker du tursekken effektivt og riktig

Slik pakker du tursekken effektivt og riktig

Å pakke tursekken riktig kan utgjøre forskjellen mellom en behagelig tur og en slitsom opplevelse. Uansett om du skal på en kort dagstur eller en lengre ekspedisjon, er det viktig å pakke smart for å opprettholde balansen, sikre komforten og beskytte utstyret ditt mot elementene. I dette blogginnlegget vil vi gå gjennom hvordan du best kan pakke tursekken din, samt noen anbefalte produkter fra Game-On.no som kan gjøre turen enda bedre!

1. Velg riktig sekk

Før du begynner å pakke, er det viktig å velge en sekk som passer for turens lengde og formål.

  • Ben Nevis Ryggsekk – Lett og komfortabel (65L)

    Denne ryggsekken er perfekt for lengre turer hvor du trenger ekstra plass, men samtidig vil holde vekten nede. Den er romslig, komfortabel å bære og har god ventilasjon.

  • Forces Ryggsekk 33 Liter

    Skal du på en kortere tur, er denne ryggsekken et godt valg. Med en kapasitet på 33 liter, er det nok plass til det mest nødvendige, uten å bli for stor og tung.

  • Ratel MK2 Backpack Cordura

    For deg som trenger en robust sekk som tåler røffe forhold, er denne et utmerket alternativ. Laget av slitesterk Cordura, vil den tåle mange turer uten å bli slitt.

  • Invader Gear 54L Stridssekk MOD 3

    Denne sekken er ideell for lengre turer og ekspedisjoner. Med en kapasitet på 54 liter og flere organiseringsmuligheter, får du med deg alt du trenger, og litt til.

2. Pakk i soner

For å fordele vekten jevnt og gjøre sekken behagelig å bære, er det viktig å følge en pakkestruktur.

  • Bunn av sekken: Pakk lette og store gjenstander her, som sovepose og klær. Dette gir en stabil base.
  • Midtseksjonen: Her bør de tyngste tingene plasseres, som mat og kokeutstyr. Dette gir best balanse og gjør sekken mindre belastende på ryggen. Plasser det tyngste nærmest ryggen.
  • Toppen av sekken: Plasser lette ting du trenger rask tilgang til, som kart, snacks eller en ekstra jakke.

3. Hold utstyret tørt

En av de største utfordringene på tur er å holde utstyret tørt, spesielt under regnvær. Her er noen tips for å sikre at både du og utstyret holder seg tørt:

  • Vanntett pose til ryggsekk (50L)
    Det er alltid lurt å pakke klær, sovepose og annet utstyr som må holde seg tørt i vanntette poser. Denne 50-liters vanntette posen er stor nok til å beskytte det viktigste utstyret ditt.

  • Superlett regntrekk til ryggsekk
    Et regntrekk er et must for enhver tur. Dette superlette regntrekket sørger for at sekken holder seg tørr selv i kraftig regn, samtidig som det er lett å ta med seg og sette på i en fei.

4. Organiser pakkingen

Bruk mindre poser eller pakkesystemer for å holde orden i sekken. Dette gjør det enklere å finne ting raskt, og du slipper å rote rundt etter det du trenger.

  • Tips: Fargekod poser for enkel gjenkjenning. For eksempel, bruk en farget pose for mat, en annen for klær, og så videre.

Er sekken fullstappet? Tips: Benytt denne pakksekken og få med deg siste rest av utstyret du trenger. Den kan festes i MOLLE-system som de fleste stridssekker har, eller legg den under lokket på sekken. 

5. Juster og sjekk

Før du legger ut på tur, sørg for å justere alle stroppene på sekken riktig. Ryggsekken bør sitte tett inntil ryggen din, med hoftebeltet plassert over hoftekammen for å avlaste skuldrene. Skulderstroppene skal være stramme, men ikke så stramme at de begrenser bevegelsen din.

Tips: Juster underveis i turen også! Selv om den var ferdig justert når du startet turen, kan den ha blitt noe slakkere eller utstyret du har pakket har endret seg. Gjør en kort stopp og juster det som trengs, da blir turen mye bedre!

Avsluttende tips

En godt pakket sekk gjør turen mer komfortabel og gir deg en bedre opplevelse. Ved å bruke riktig ryggsekk og sikre at utstyret er beskyttet mot elementene, vil du være godt forberedt uansett værforhold. Sjekk ut våre anbefalte ryggsekker og vanntette løsninger for å sikre at turen blir så vellykket som mulig!

Finn alt du trenger for din neste tur hos Game-On.no!


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av hCaptcha, og hCaptchas personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.