Topp 10 myter om airsoft

De vanligste mytene om airsoft og sannheten bak dem

Airsoft er en spennende sport som stadig vokser i popularitet, men som med mange hobbyer finnes det noen vanlige myter som kan skape misforståelser. Her er noen av de mest utbredte mytene om airsoft, og sannheten bak dem.

Myte 1: Airsoft er farlig
Sannheten er at airsoft kan være helt trygt så lenge man følger grunnleggende sikkerhetsregler. Med riktig beskyttelsesutstyr, som briller og ansiktsmasker, minimeres risikoen for skader. Sjekk ut Valken MI-7 termisk maske fra Game-On for optimal beskyttelse under spill.

Myte 2: Airsoft er dyrt
Selv om det finnes avanserte våpen og utstyr som koster mye, kan du starte med et rimelig budsjett og oppgradere etter hvert. Et flott startvåpen er Specna Arms F21 Flex, som gir deg god ytelse uten å tømme lommeboka.

Myte 3: Airsoft er kun for voksne
Airsoft er en sport for alle over 18 år i Norge, men det finnes juniorversjoner av spillet for yngre spillere med lettere regler og mindre kraftige våpen. For de som vil ta sporten mer seriøst, tilbyr Game-On produkter som Specna Arms - E11 Edge Light Ops, perfekt for nybegynnere og viderekomne spillere.

Myte 4: Airsoft er som paintball, bare med plastkuler
Selv om begge sportene involverer skyting, er airsoft mer fokusert på realisme og taktikk. Med nøyaktige replikaer av ekte våpen, som ASG CZ Scorpion Evo 3 A1 Carbine, gir airsoft en helt annen opplevelse enn paintball.

Myte 5: Airsoft-kuler skader miljøet
Denne myten blir stadig mindre relevant, takket være de mange miljøvennlige alternativene som finnes i dag. Game-On tilbyr for eksempel GO! BIO-kuler, som er 100% nedbrytbare og derfor skader ikke naturen. Alle våre GO! Bio-kuler med vekt mellom 0.20g til 0.36g har EN13432 sertifisering.

Myte 6: Man må ha erfaring med skytevåpen for å spille airsoft
Airsoft er en sport for alle, uansett erfaring. Du trenger ikke å være våpenkyndig for å delta. Replikaene kan være realistiske, men de krever ikke samme ferdigheter som ekte skytevåpen. Pistol replikas som Umarex Glock 17 Gen4 er veldig realistiske, samtidig som de er brukervennlige og passer for spillere på alle nivåer.

Myte 7: Airsoft er kun for gutter
Airsoft er en sport for alle kjønn! Mange kvinner spiller airsoft på lik linje med menn, og sporten handler mer om taktikk, samarbeid og ferdigheter enn om fysisk styrke.

Myte 8: Airsoft-våpen er ulovlige i Norge
Airsoft-replikaer er helt lovlige i Norge, så lenge man følger lovverket som gjelder for våpenreplikaer. For å eie og bruke airsoft-våpen må man være over 18 år. Game-On har et stort utvalg av lovlige airsoft-våpen, som den populære Beretta M9A3 FM INOX som gir en realistisk spillopplevelse uten å bryte noen regler.

Myte 9: Airsoft-spill er kaotiske og uorganiserte
Dette er ofte langt fra sannheten! Airsoft-spill er vanligvis nøye planlagte og kan variere fra små kamper til store militærsimuleringer med komplekse regler og strukturer. Vi anbefaler å ta en kikk på NASF (Norges Airsoftforbund) sine nettsider, de har regler som sikrer trygge og godt organiserte spill.

Myte 10: Du trenger et stort team for å spille airsoft
Selv om lagspill er en stor del av airsoft, kan du også spille en-mot-en eller i små grupper. Så du trenger ikke nødvendigvis et stort team for å ha det moro.

Ved å knuse disse mytene, håper vi at enda flere blir inspirert til å prøve airsoft. Uansett mytene, er airsoft en inkluderende og spennende sport, og hos Game-On finner du alt du trenger for å komme i gang, uansett nivå!


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av hCaptcha, og hCaptchas personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.