Ulike typer luftvåpen - Luftgevær - Game-On.no

Ulike typer luftvåpen - Luftgevær

Det finnes mange forskjellige typer luftgevær. I denne guiden går vi igjennom hva forskjellen på luft/pcp, elektrisk, pumpe, fjær, nitro piston/vortex og Co2 drevet luftgevær er.

Elektrisk

Opplev en ny dimensjon i sporten med våre nyskapende elektriske luftgeværer! Vår kolleksjon av taktiske luftgeværer gir deg enestående kraft drevet av elektrisitet, og du kan si farvel til anstrengelsen med å spenne opp knekk-løpet eller bryet med å fylle PCP-tanker. Med enkel lading av lipo-batteriet hjemme, er du klar for å skyte. Disse luftgeværene er designet for moro plinking. Se alle våre elektriske luftgevær her.

Luft/PCP

Luft / PCP-drevet luftgevær er luftvåpen som bruker trykkluft som drivkraft. Disse våpnene er som regel svært kraftige og presise. De fleste PCP luftvåpen har magasinkapasitet. PCP våpen er for deg som ønsker høy magasinkapasitet, maksimal presisjon og godt balansert kraft. Som regel kan du forvente mellom 40 og 140 skudd per fylling, dette varierer modellene seg i mellom. Lufttrykket må pumpes opp enten ved bruk av egnede håndpumper eller kompressorer. Slike apparater finner du her: PCP Pumper/Kompressorer Se alle luft/PCP-drevet luftgevær her. 

Pumpegevær

Pumpegevær benytter en integrert pumpemekanisme. Disse våpnene er presise og holdbare. De er rimelige i drift og svært lette å bruke. Du pumper altså opp våpenet med en ladearm som sitter på våpenet. Som regel er 3-5 pump nok. Da trenger du kun kuler som tilbehør for å kunne skyte. Se alle pumpegevær her.

Fjærdrevet

Fjærdrevne luftvåpen er de gode gamle klassikkerene hvor man knekker ned løpet (i noen tilfeller en ladearm) putter i en kule, knekker løpet opp igjen og du er klar til å skyte. Rimelige, holdbare og svært billige i drift. Se alle våre fjærdrevet luftgevær her.

Nitro Piston / Vortex

Hva er nitro piston? Disse luftvåpnene er samme prinsipp som vanlige fjærdrevne. Du knekker ned løpet, putter i en kule og knekker løpet opp igjen. Det som skiller disse fra fjærdrevne er at de bruker et gasstempel i stedet for fjær. Dette gjør de lettere å knekke, kraftigere mer stillegående og mer holdbare. Når du knekker ned løpet, så komprimeres gassen i sylinderen, når du trykker på avtrekket så slår gassen tilbake til sin originale form og dette skaper stor kraft. Sylinderen er tett og det er ikke nødvendig med påfylling av gass. Se alle våre Nitro Piston / Vortex luftgevær her.

Co2-drevet

Co2 drevet luftvåpene bruker flytende Co2-gass til å drive kula fremover. I denne kategorien finner du alt fra semi-automatiske til bolt action og full-auto våpen. Co2 drevne luftvåpen bruker enten 12g Co2 patron eller 88g Co2 patron. Co2 våpen krever mer vedlikehold en de vanlige knekkriflene, vi anbefaler silikonolje til å smøre med da Co2 våpen bruker silikonpakninger for å holde våpenet tett. Smør våpenet gjevnlig og bruk eventuelt rensepatroner som du finner her! Husk å ikke la Co2 patron stå i over tid, da øker trykket i patronen og kan skade våpenet. Se alle våre Co2-drevet luftgevær her.
 

For mer inspirasjon les også:

Ønsker du å motta nyheter og spennende artikler først? Da anbefaler vi deg å melde deg på vårt nyhetsbrev om du ikke allerede har gjort det!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.